یکی از روشهای مکملی که اخیراً برای کنترل بیماریهای خودایمنی رواج پیدا کرده است، پروتکل رژیم حذفی و روش معرفی پالئو خودایمنی (یا پِلیو خودایمنی) میباشد که مخفف آن "پالئو/پِلیو اِی آی پی" است‌. در دهه ی اخیر، بعد از آنکه ایده ی گرفتن "رژیم حذفی" برای بیماران خودایمنی توسط افراد سرشناسی مثل دکتر داتیس خرازیان، راب وُلف، کریس کِرِسِر، و لُرِن کُردین مطرح شد، دکتر سارا بلنتاین با انجام تحقیقات خود و انتشار آنها در سایت و کتابش بنام "روش پالئو/پِلیو"، راهنمای کاملتری از پروتکل خودایمنی را که هم شامل "رژیم حذفی"  و هم "روش معرفی" بود را نوشت. 

 

به گفته ی سارا بلنتاین، در برنامه ی پالئو خودایمنی، هر عاملی که احتمال میرود برای بیماران خودایمنی مشکلساز باشد حذف شده و هر عاملی که به بهبودی کمک میکند اضافه شده است که این عوامل هم به سبک زندگی فرد مربوط میشوند و هم رژیم غذایی.

 

او معتقد است به کمک این روش شما میتوانید حساسیتهای غذایی خود را بشناسید، کمبودهای مواد مغذی بدنتان را برطرف نمایید، تعادل را به فلور روده برگردانید، و بطور کلی، بدن خود را از جهت "سلامت روده" و "تعدیل سیستم ایمنی" بهبود ببخشید.

 

میکی تراسکات، مشاور تغذیه، بر این باور است که دنبال کردن این روش کمک میکند تا هر کس بتواند رژیم غذایی متناسب با بدن خود را تدوین کند.

همانطور که پیش تر گفته شد، سبک زندگی فرد در این برنامه از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است چراکه خواب کافی، کنترل استرس، و فعالیت بدنی برای تعدیل سیستم ایمنی نقش اساسی را بازی میکنند.

 

مواد غذایی مجاز در رژیم پیلیو (پالئو)

 

. مواد غذایی سرشار از گلایسین (مثل آب استخوان، کلاژن، ژلاتین، غضروف،..) هر روز

۲.چربیهای سالم مثل روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن نارگیل، چربیهای حاصل از گوشت (بره، گاو، ..علفخوار و پرورش یافته در طبیعت)

۳. انواع سبزیجات به جز سبزیجات خانواده ی سولانم که در لیست موارد حذفی ذکر شده است. (هر چه تنوع بیشتر، بهتر، هر چه رنگها بیشتر، بهتر)؛ حداقل هشت فنجان در روز

مثال:
سبزیجات برگ سبز‌(کاهو، اسفناج، کیل، کرفس، کلم برگ، کولار سبز،..) سبزیجات چلیپایی(بروکلی، کلم پیچ، شلغم، آروگولا، گل کلم، کلم بروکسل، تره تیزک، سبزی خردل..) سبزیجات ریشه ای(کدو زمستانی، سیب زمینی شیرین، زردک، هویج، چغندر، رازیانه، شلغم روغنی (نوعی کلم)، کدوهای مختلف،..) سبزیجات از خانواده(تیره ی) پیاز مثل (سیر، تره فرنگی، پیازچه،..) سبزیجات دریایی به جر کِلُرِلا و اسپیرولینا که محرکهای سیستم ایمنی بدن هستند.

۴. انواع قارچهای خوراکی (قارچهای درمانی در مرحله ی حذفی تا زمان معرفی و رعایت احتیاط لازم مجاز نیست.) ۵. گیاهان دارویی مثل نعناع، ریحان، جعفری، رزماری، بابونه، برگ بو، گشنیز، شوید... ۶. ادویه های مجاز مثل زردچوبه، دارچین، زنجبیل، سیر،... (ادویه های حاصل از دانه ها و فلفلها  در مرحله ی حذفی تا زمان معرفی مجدد مجاز نیست.) ۷.مواد غذایی پروبیوتیکی/تخمیر شده

۸.میوه ها (قسمت محدودیت میزان مصرف چک شود.) ۹. گوشت با کیفیتِ حاصل از دام (گاو، گوسفند، مرغ، ..) ترجیحاً علفخوار و پرورش یافته در طبیعت و فضای باز تمیز 
نکته: بهتر است میزان مصرف بوقلمون بخاطر داشتن امگا شش زیاد از حد اعتدال خارج  نشود مگر آنکه ماهی حاوی امگا سه در رژیم بیشتر مصرف شود.

۱۰. ماهی و غذاهای جانوران دریایی خوراکی (ترجیحاً غیرپرورشی و با کیفیت) حداقل سه بار در هفته
نکته: بهتر است نوع ماهی مصرفی بر اساس میزان جیوه ی بررسی شده تعیین شود.

۱۱.امعا و احشا و گوشت قسمتهای درونی مثل جگر، دل، قلوه، زبان،.. حاصل از گاو، بره، مرغ،...ترجیحاً پنج بار در هفته

نکته: 
اول) باکیفیت ترین مواد اولیه ای که برایتان ممکن است را تهیه کنید.

دوم)تا آنجا که برایتان ممکن است متنوع غذا بخورید.

به طور کلی مواد غذایی مفید برای مایکروبیوم  روده بیشتر از همه در رژیم گنجانده شوند مثل آب استخوان، عسل و محصولات زنبورها، روغن زیتون فرابکر، خانواده ی سیر، پیاز، سبزیجات و میوه های فیبر دار و آنتی اکسیدانت دار، ...

 

تذکر: تمامی مطالب ارائه شده در این صفحه جنبه ی تحقیقی دارد.

 

 www.autoimmunewellness.com

www.thepaleomom.com